Nieuws

Transportverslag van december 2016

03-02-2017 11:45

Een deel van het transportverslag van december 2016, gemaakt door Ton Eikelenboom: 

"In Hengelo wachtten de trouwe vrijwilligers van Commissie Oost Europa Hengelo al op ons om de resterende ruimte in de oplegger te laden, ook weer met schoenendozen, schoolmeubeltjes, kleding, incontinentiemateriaal, rollators en nog veel meer goede spullen die ze ingezameld hadden.

Ook waren Dick Dinkelman en Wybo Hoftijzer in Hengelo met een tweede oplegger met schoolmeubeltjes van onder andere Mook, maar ook van andere plaatsen, die samen met de spullen van Hengelo in de oplegger voor Roemenië geladen moesten worden.

De vrijwilligers van Hengelo weten hoe zoiets geladen moet worden en het is ongelofelijk om te zien hoeveel spullen er in de oplegger gestouwd konden worden, er kwam bijna geen eind aan."

"In Toplita heb ik een gedeelte van de lading voor dominee Kristian Barticell gelost bij een school in het centrum. Er lag sneeuw en het was ontzettend koud daar. Er is mij ooit door de dominee in Toplita verteld dat deze stad ook wel het Siberië van Roemenië genoemd wordt.

De kinderen in Roemenië gaan naar iets vergelijkbaars als een basisschool vanaf de leeftijd van 6 jaar totdat ze 14 jaar geworden zijn. Daarna kiezen ze voor een vervolgopleiding.

De schoenendoos pakketjes, de meegebrachte kleding en overige spulletjes door de mensen in Hengelo ingezameld werden gesorteerd en met kleine busjes naar andere plekken gebracht, waarbij gelukkig ook de zigeunerschool in de stad spulletjes kreeg toebedeeld." 

Voor het volledige reisverslag klik op onderstaande link.

C171833 - reisverslag Roemenië december 2016.doc (30017024)

"COEH-cake

19-01-2016 11:09

De JWR is met haar activiteiten gestopt. Vandaar dat per 1 januari de koffiecake beter bekend als de JWRcake ook niet meer gebakken wordt door de jongeren.

Nu willen we natuurlijk de traditie graag voortzetten om na de wekelijkse eredienst in de Remigiuskerk van Hengelo Gld iets lekkers bij de koffie te presenteren.

In overleg met de diaconie is besloten dat de Commissie Oost Europa Hengelo, kortweg COEH, dit op zich gaat nemen.

De opbrengst zal gebruikt worden voor het ouderenproject in Ocna Mures, Roemenië.

Wilt u meehelpen om zo nu en dan cake of koek te bakken, geeft u zich dan op bij Stef Disbergen tel: 0575 460404

Ouderenzorg Ocna Mures

19-02-2015 10:26

Ook in Ocna Mures zijn ouderen die zorg nodig hebben!

We willen graag deze ouderenzorg uitbreiden.

Daarom deze oproep, Zie voor meer info: Lopende Projecten.

DOET U  MEE?

Inzameling goederen

05-02-2015 15:28

Elke eerste en derde maandag van de maand

van 18.30 tot 20.00 uur.

Adres: Gietelinkdijk 4 Hengelo Gld